Entrades populars

dilluns, 24 de novembre del 2008

PINEDA, ST. PERE DE RIU, QUATRE CAMINS, TORDERA, PINEDA








Sortida de Pineda












Quatre Camins, direcció Vallmanya














Anant de Quatre Camins a Vallmanya



















Anant cap a Vallmanya













Sensació de velocitat baixant de Quatre Camins






















Esglèsia de Vallmanya









Proba de que passem per la GR-92













Al fons es veuen les torres de comunicacions de Can Carreres










Pujant a Sant Pere de Riu


Baixant de Quatre Camins

Provant la velocitat, hem estat a punt de trencar la barrera del só. O potser, va ser un tró?



Data: 23 de Novembre del 2008
Hora Sortida: 08:00 h.
Durada: 2 hores 05 m.
Itinerari: Riera Pineda, St. Pere de Riu, Quatre Camins, Vallmanya, Tordera, Pineda
Kilometratge: 36 km.
Dificultat: Mitjana al començament i baixa després.
Lloc sortida: Devant casa del Sr. Agustí Osuna al Passeig Costa Brava de Pineda de Mar.
Temperatura: 11º
Temps: Ennovulat i ventós.
Integrants sortida: Joan Masvidal, Joan Grima. Jordi Pont i Jordi Riudavets.

Sortim del Passeig Costa Brava de Pineda en un dia ruful, els temps amenaça de ploure i la sensació de fred es fa notar per el vent que bufa. Anem en direcció a Sant Jaume, i desde aquí empalmem amb la riera de Pineda, que ens duu poc després de passar per sota al tunel de l'autopista, al trencant a mà dreta que va fins a St. Pere de Riu. El camí al començament es asfaltat, però la pendent es molt forta i desseguida ja comences a suar de l'esforç. Tot pujant possem en marxa el video, i on es pot veure la forta pujada en la curva del començament que es molt tencada i "empinada".
Un cop acabada la zona asfaltada de poc mes de 1,5 km. comença el camí de terra que ens porta fins a Quatre Camins (205 m.). Aquí la pujada ja no es tan forta, pero hi han parell de pujadetes que es fan tensar les cames, fins a arribar al Puig d'Abella (222 m.). Tot aquest tram de Sant Pere de Riu fins a Quatre Camins es conegut com a Serra de Terra Roja.
Arribem a Quatre Camins en 35 minuts, aquí ens fem la foto artística on es veu en Jordi Pont apujat a l'indicador i en Joan Masvidal i en Jordi Riudavets a cada costat de la senyal, i un servidor en Joan Grima a sota de la senyal.
Desde aquí anem baixant i al cap de poc trobem una petita pujadeta i el camí ja es mes planer i començar a baixar, encara que ens trobem una altre pujadeta abans no arribem a Vallmanya.
Poc després de Vallmanay empalmem amb la GR 92. Aquí el camí ja es mes estret i passem entre mitg del bosc i pujem una petita pujadeta plena de pedres que surten de terra fins a arribar al Turó de Ca l'Agustí (104 m.), on hi ha la marca de la GR en una roca i ons ens fem una foto i una altre que es veu al darrera i molt al fons les torres de comunicacions de Can Carreres.
Continuem baixant i poc mes de un kilòmetre trequem cap a la dreta per tornar a empalmar amb el camí ample que porta de Vallmanya a Tordera.
Un cop arribats a Tordera sortim del poble en direcció a les fàbriques, passant per sota la carreta en direcció a la carretera que va paralel.la al riu. . Comencem a fer relleus perque es fa tard per l'esmorzar. Arribem a Palafolls i aquí agafem la carretera N-II en direcció a Pineda fins a la rotonda del Polígon Industrial de Can Patalina, que l'atravessem i agafem la carretera vella de Blanes a Malgrat i desde aquí per el Cami del Mitg arribem a Pineda i a esmorzar al bar Rute. Son les 10:22 h. i ens ens parat mes de 15 minuts fents fotos.
En Jordi Riudavets ens ha ensenyat un camí nou, i en contes d'anar directament de Vallmanya fins a Tordera, hem agafat el GR-92 durant un bons tros i després hem empalmat amb el camí del Vallmanya a Tordera.
Bé i aixo ha estat tot per avui, fins la setmana que bé.
Joan Grima

1 comentari:

farolillo rojo ha dit...

Ara que s´acosten els Reis, potser que fem una carta i demanem una càmara de casc pel Joan Grima, perquè un dia d´aquest filmant desde dalt de la bici, aquest home se´ns fotarà de cap!!!! I posats a demanar, demanem també un trípode, perque això de posar de fer equilibris amb les bicicletes per recolzar la càmara té castanya….

El farolillo rojo.