Entrades populars

dilluns, 5 de gener del 2009

PINEDA, ST. ANDREU, LES TORRENTERES, COLL DE L'ERA D'EN MORA, RIERA DE CALELLA





Integrants de la sortida














Canvi de roba












Turbo velocitat








Pujant al Coll de l'Era d'En Mora

Com veuent les rodes el camí

Canvi de roba a la pujada a St. Andreu

Arribant a St. Andreu

Baixada de la "Ruta de la Febre"

A baix de tot de la "Ruta de la Febre"

Tombant cap a Coll d l'Era d'En Mora

Començant a pujar al Coll de l'Era d'En Mora

Baixant per la Riera de Calella


Data: 04 de Gener del 2009

Hora de sortida: 08:00 h.

Durada: 2 h. 05 min.

Itinerari: Poble Nou (Pineda), Barri de Les Creus, Sant Jaume, Riera de Pineda, Can Pallofa, Cal Capità, St. Andreu, direcció Tres Termes, Les Torrenteres, Can Met, Coll de l'Era d'en Mora, Riera de Calella, Passeig Maritim Calella, Passeig Maritim Pineda, Diagonal, Bar El Rute.

Kilometratge: 29,400 km.

Dificultat: Mitja

Lloc sortida: Carrer Costa Brava de Poble Nou (Pineda)

Temperatura: 6º

Temps: Molt fred i ventós

Integrants sortida: Jordi Riudavets, Jordi Pont, Oscar León, Joan Masvidal i Joan Grima.

Sortim a les 08:00 h. del carrer Costa Brava de Poble Nou en direcció al barri de les Creus i desde aquí , pujem fins a St. Jaume per empalmar amb la sortida de l'autopista que ens condueix a la Riera de Pineda, que l'enfilem en direcció a Can Pallofa. Deixem enrere el resturant i continuem en direcció a Cal Capità per començar a pujar en direcció a Sant Andreu.

Atravesem la Riera de Pineda de baixa amb aigua i continuem pujant, alguns es van traient roba abans que comenci la pujada forta. Al començar a pujar, ja no bufa el fort vent que venía del nort i ens feia que costes avançar. La pujada es va fent molt bé fins al tram final que puja de valent i on en poc mes de 400 m. ens plantem a dalt a Sant Andreu.

Desde aquí ens dirigim en direcció als Tres Termes, i tot just abans de arribar-hi tombem cap a l'esquerre per baixar per la "Ruta de la Febre", -quin nom oficial es Les Torrenteres-. Aquest nom no oficial, fa honor a la pujada, doncs quan arribas a dalt, sino tens febre, poc si falta. Però, nosaltres avui la baixem. Al començamen la pendent es molt forta i amb molt giravols tal com podeu veure en un dels videos. Després la pendent ja no es tan forta, i tot just després d'una petita pujada topem tangencialment amb el camí de Can Mates que baixa molt fort i ens porta fins l'urbanització de Can Malaire, on hi ha un petit tram asfaltat i tot seguit un camí ja mes ample que ens condueix després de passar un petit pont i girar casi 360 graus a Can Met per pujar en direcció a les escombreries velles de Calella, quin nom oficial es el Coll de l'Era d'en Mora.

Aquesta pujada no es massa forta, tant sols hi ha un tram intermitg de puja fort i el tram final que també pica fort cap amunt. Però com som un ciclistes de muntanya experimentats i amb molt bagatge, aixo es com bufar i fer ampolles.

Un cop arribats a dalt agafem en direcció a la Riera de Calella que la vaixem en un moment i arribem a la platja de Calella, i desde aquí per el seu costat anem fins a Pineda i en arribar al Hotel Taurus tombem cap el Camí d'el Mitg i ja en direcció a la seu oficial de l'esmorzar de la Colla Peu a Terra, el Bar Rute.

Joan Grima