Entrades populars

dimarts, 23 de desembre del 2008

PINEDA, CAN PALLOFA, QUATRE CAMINS, L'EROLA, CAN PORTELL, TRES TERMES, ST. ANDREU, RIERA DE PINEDA



Arribada del "farolillo rojo"...


















... i dormit¡¡¡






















Foto oficial de la sortida











Parada a Quatre Camins












Els "Kamenis" de l'Erola.













Tres Termes amb el cotxe del "suegro" d'en Masvi al darrere.











Arribant a Coll de Port

Cami de L'Erola

Pujada de l'Erola

Baixant del Bitllador

Pujant cap a Tres Termes

Baixant de per la Riera de Pineda

PINEDA, CAN PALLOFA, QUATRE CAMINS, L'EROLA, CAN PORTELL, TRES TERMES, ST. ANDREU, RIERA DE PINEDA.

Data: 21-12-2008

Hora Sortida: 08: h.

Durada: 2 h. 10 min.

Itinerari: Pineda, Barri de les Creus, Sant Jaume, Riera de Pineda, Can Pallofa, Quatre Camins, Coll de Port, L'Erola, El Bitllador, Font dels Ocells, Serra de la Corona, Tres Termes, Sant Andreu, Riera de Pineda.

Kilometratge: 29 km.

Dificultad: Mitja-Alta.

Lloc de Sortida: Av. Costa Brava de Pineda de Mar.

Temperatura: 8º

Temps: Despejat i molt humit.

Integrants sortida: Jordi Riudavets, Jordi Pont, Joan Masvidal i Joan Grima.

A les 08:03 h. sortim de devant de la casa del Sr. Agustí Osuna, l'ultim en arribar es el "farolillo rojo", que com veieu ja no es a temps de sortir a la foto i nomes s'en veu un troç. I en la següent foto podeu veure l'estat en que arriba: dormit¡¡¡. Aixo es broma Jordi, però ens hem de riure de nosaltres mateixos.

El matí es molt clar pero l'humitat s'ens posa a dintre el ossos i les aceres estan xopes de la rosada de la nit. Tot i aixo sortim decidits a fer "l'etapa reina", que per nosaltres es la mítica Erola. Diuen les males llengües que si puges l'Erola, ja ho pots pujar tot.

Pujem per Sant Jaume i anem en direcció a la Riera de Pineda i desprès del pont de l'autopista, el terra està mullat com si l'acabessin de regar de tanta humitat que hi ha. Amb un moment ens plantem a Can Pallofa i girem a la dreta per anar a Quatre Camins i abans d'arribar-hi ens adelanten una altre colla que tambè fa l'Erola, però a més van fins al Rocatell i baixen fins a Fuirosos i Sant Martí del Montnegre. Nosaltres amb l'Erola, ja en tenim prou per avui.

Arribem a Coll de Port i continuem fins a l'Erola passant per uns boscos de castanyers despullats de fulles i desprès d'anar planejam, ja comença la pujada forta i arribem a l'ultima pujada, la mes forta i llarga, comença amb una part empedrada que va molt be perque les rodes s'agafin al terra (abans hi havien xeregais i pedres soltes i la roda de devant feia el que volia i costaba molt controlar-la), la pujada continua i arribem a la curva on sembla que ja s'acabi la pujada però continua i continua, i les forçes es van acaban, però al final quan ja sembla que no en quedin ja veiem les parets blanques de l'ermita, i per fí arribem a l'Erola. Aquí ens fem la foto amb la pose "Kameni".

Desde l'Erola ens dirigim cap a El Bitllador i tombem a l'esquerra en direcció a Can Borra, el camí baixa i disfrutem baixan sense parar, fins arribar al Coll de la Serra de la Corona i després de la baixada, de sobta el camí pica molt fort cap a dalt, i costa molt tirar amunt desprès de anar baixant molta estona i tenir les cames fredes. Però ja hi som, i arribem als Tres Termes on ens fem la foto corresponent.

Arribem a Sant Andreu i cap a vall en direcció al Sot de Cal Capità i Can Pallofa i desde aquí tornem a la Riera de Pineda que encara està xopa. Tot el camí no parem de trobar ciclistes que pujen, nosaltres ja vaixem. Es nota que la setmana pasada el personal no va poder sortir perque plovia, nosaltres com som molts valents, si que varem sortir, encara que ens mollesin una mica.

Son les 10:10 h. hi arribem al Bar Rute on ens espera l'esmorzar.

Joan Grima