Entrades populars

dimarts, 15 de març del 2011

CALELLA A EL ROCATELL 13-03-2011

CALELLA A EL ROCATELL 13-03-2011





















Foto desde la càmera penjada d'una branca d'un arbre.















Contrallum desde el Rocatell amb el Montseny al fons.















Les roques d'El Rocatell.














Contrallum desde el Rocatell amb Breda al fons.















Formació de nùvols.














Nuvols mitjos entre St. Celoni i el Montseny.



































El Sr. Jaume Mesa al Rocatell .


CALELLA A EL ROCATELL

Hora sortida: 07:45 h.
Punt sortida: Devant l'hospital de Calella
Durada: 1 h. 55 min.
Kilometratge: 28,50 km.
Dificultat: Mitja
Temperatura: 11º
Temps: Enboirat al sortir i mitg despejat al anar pujant
Integrants sortida: Agusti Dominguez, Joan Grima, Oscar León, Jaume Mesa i Jordi Pont.

Enllaç Wikiloc: http://es.wikiloc.com/wikiloc/spatialArtifacts.do?event=setCurrentSpatialArtifact&id=1540980

Començem a pujar per la Carretera d'Hortsavinyà, també coneguda com a Carretera Nova. Fa molta humitat i hi ha boira, que al cap de 3 km. ja s'esvaeix i apareix el sol.
Al cap de 5,50 km. de pujada s'acaba l'asfalt i comença el camí de terra, arribant fins a Sant Andreu i els Tres Termes al km. 7,70. Després de Tres Termes a la baixada abans de la curva tombem cap a la dreta, on hi ha una baixada força pronunciada i després comença ja tota la estona a pujar, passant per la Serra de la Corona al cap de 10 km. de la sortida; i també passem per la Font dels Ocells al km 12,50 . Tot seguit de passar aquesta font be una pujada molt forta que ens porta al cap km 13 km. fins al Bitllador, on hi ha el lletrero del trencant cap a Can Portell.
Seguim uns 0,70 km. cap a la dreta passant per la casa rural Can Pica i continuem pujant fins a dalt que hi ha un petit descans i tombem cap a l'esquera en direcció a Tordera i tot seguit arribem al Coll de Palomeres.
Desde aqui tot es baixada fins a arribar a la trenca per anar al Rocatell , passarem per unes casses situades a mà esquera i a una trenca que indica Tordera i Sant Llop, agafarem aquesta ultima direcció i després d'unes casses situades a mà dreta, tot seguit trobem a mà esquera una valla pintada de blanc i vermell que la passem pel costat i d'aquí al Rocatell tans sols hi ha un kilometre.
Passem primer per una casa de pagés a ma dreta on hi ha una gran bassa amb nenufers i ons s'intueix la vista que veurem després desde el Rocatell. Continuem avançant i passem per una altra casa de pagés i al cap de poc veiem uns pins i unes roques abans d'arribar a la curva. Hem arribat al Rocatell. Ens enfilem a les pedres i podem veure Hostalrich, el Castell d'Arbucies, l'autopista, Breda, Gualba, Sant Celoni i el Montseny, arribant fins i tot a veure un troç del massis de la Mola, mitg tapat per la boira.
Com podeu comprobar a les fotos la vista desde aquest indret es impresionant i hi veiem tots els colors del verd com diu la canço d'en Raimon. Es un paissatge imponent que mereix l'excursió.

De tornada refem el cami fins els Coll de Palomeres i baixem per l'ermita de l'Erola fins a Coll de Porc i Quatre Camins fins arribar a Can Pallofa i per la Riera de Pineda fins al bar Rute per esmorzar on arribem a les 10,20 m.

Es una excursió que val molt la pena i que te una dificultat mitjana, si no esteu tant en forma com nosaltres i la feu en mes estona no passa res, l'important es poguer disfrutar de la bici de montanya i de la natura. Si la feu en menys temps no digue res per no baixar-nos la moral.